Anti Kraak Wonen

antikraak wonen woningaanbod

Hey there! Thanks for dropping by Theme Preview! Take a look around
and grab the RSS feed to stay updated. See you around!

Tijdelijke woonruimte

Bij antikraak wonen gaat het meestal om tijdelijke woonruimte. Vastgoed eigenaren en verhuurders van woningen bieden tijdelijke woonruimte aan als antikraak wonen.

Dit is voor zowel de verhuurder als de bewoner een perfecte oplossing als tijdelijke woonruimte. Het is een goedkope oplossing voor zowel de huurder als de verhuurder van woonruimte.

Voordelen tijdelijke woonruimte antikraak bewoner:
Het grootste voordeel van antikraak wonen voor de huurden is dat hij kan wonen tegen lage kosten. Een ander voordeel is dat er anders dan bij reguliere huurhuizen voor anti kraak wonen geen wachtlijsten zijn.

Er staan in een stad altijd wel panden leeg welke geschikt zijn als antikraak woning. Deze kunnen vaak tegen de prijs van kosten van water en licht bewoond worden. Dit is aantrekkelijk voor zowel bewoner als de woningeigenaar. Zit je zelf met doorlopende kosten van een leegstaand huis? Dan ontzorgen we je graag met professioneel beheer. Hiervoor kun je nu vrijblijvend een pand aanmelden. Ook kun je voor reguliere verhuur huurders vinden via Goedkope Makelaar.

Een leuke bijkomstigheid van tijdelijk antikraak wonen is dat het vaak bijzondere panden op unieke locaties betreft. Er hangt iets avontuurlijks aan vast, zeker wanneer je met anderen een huis tijdelijk deelt. Een rijke ervaring die zich nergens mee laat vergelijken.

Nadelen antikraak wonen voor bewoner:
Het nadeel van antikraak wonen is dat het vrijwel altijd tijdelijke woonruimte biedt waarbij vaak niet bekend is voor hoelang. Op zoek naar meer duurzame oplossingen? Kijk dan ook bij overige aanbevolen websites.

Een ander “nadeel” is het vooroordeel dat bij veel mensen leeft wanneer zij denken aan antikraak bewoners. Als je hiervoor bewust kiest, iets dat vrijwel elke antikraak bewoner doet, kun je hier uiteraard gewoon boven staan. En beleef zo Bijzondere Verhalen!

Wonen kost (veel) geld
Misschien wel het grootste nadeel is dat woonruimte en wonen altijd veel geld kost. Maar wie slim nadenkt en goed vergelijkt kan op allerlei dagelijkse kosten Geld Besparen.

Om een woning te huren, is vaak meer geld nodig dan je misschien hebt. Om aan meer geld te komen, kun je misschien partime werken vanuit huis aanbod >>.  Ook baan zoeken geeft meer financiële vrijheid voor je droomhuis, kijk hiervoor eens bij deze leuke vacatures! Wanneer je nog niet over de niet over voldoende diploma’s beschikt, of straks een betere baan wil, kun je overwegen nu al in je eigen tijd een extra opleiding te volgen. Gerichte opleidingen met officieel certificaat of echt diploma volg je nu vanuit huis, bekijk alle opleidingsmogelijkheden.

Wanneer je samen een huis betrekt, is het goed te weten welke spullen van jou zijn. En welke inboedel gezamenlijk bezit is, deel kosten met een gezamenlijke Inboedelverzekering. Vooraf als alles leuk is wordt hier vaak niet bij stilgestaan. Een goede overeenkomst is van grote waarde bij einde relatie, begin daarom goed met een Samenlevingsovereenkomst.

Heb je nog geen relatie of is deze onlangs beëindigd? Vind snel je Ideale Partner>>

Subsidie en bijstand aangeboden
De overheid vindt dat iedereen recht heeft op betaalbare huisvesting. En een inkomen op minimaal het bestaansminimum moet hebben. Wie hier zelf niet volledig in kan voorzien heeft recht op steun. Dit in de vorm van subsidies een uitkering of andere toelagen. Er is meer mogelijk dan je wellicht zult verwachten.

Bekijk jouw rechten op extra geld en ontvang alle hulp bij Toeslagen Aanvragen!

Voordelen tijdelijke woonruimte antikraak verhuurder:
Een verhuurder kiest er bewust voor om zijn pand antikraak te laten bewonen. Wanneer een pand tijdelijk leeg staat, loopt de eigenaar risico dat het ongewenst echt gekraakt wordt. Informeer gewoons eens naar mogelijkheden bij leegstaande Woningen te huur.

Dit kraken komt nog op relatief grote schaal wel voor. Liever kiest een pandeigenaar zelf mensen uit voor het tijdelijk bewonen van een leegstaand pand. Of zet hij het huis te huur via een Plaatselijke Makelaar. Dit voorkomt naast het risico van kraak ook versneld verval, vandalisme, risico op brandstichting en geeft naast wat kostendekking ook sociale controle op het vastgoed bezit.

Is kraken toegestaan?
Een woning (onroerend goed) kraken is in Nederland sinds 01 oktober 2010 juridisch verboden. In België is het kraken van onroerend goed nog wel toegestaan. Ook in de rest van de wereld komt kraken van woningen zeer veel voor. Overal is de regelgeving en toelaatbaarheid hiervoor anders.

Bij antikraak wonen is er doorgaans sprake van een overeenkomst als bij een huis huren welke is opgesteld tussen de eigenaar en bewoner. Hiermee is anrikraak wonen juridisch toegestaan als aan alle voorwaarden wordt voldaan. De notaris kan hiervoor een goed contract opstellen, hiervoor kun je snel de Laagste Prijs aanvragen en vergelijken.

Bekijk overige mogelijkheden op internet voor goedkope huisvesting of ga terug naar het antikraak overzicht.

AntikraakAangebodenHuurwoningenGevraagdAanmeldenLinks>>

48 Responses to “Tijdelijke woonruimte”

 1. reinder schreef:

  ik ben op zoek voor een woon ruimte voor mij zelf mijn vrouwtje en 2 kinderen tot ik van de woning bauw een woning heb gekregen

 2. Lenn schreef:

  Beste, Ik zoek een woning in Almere of nabij, bijv Huizen. Graag hoor ik of er woonruimte beschikbaar is. Bvd Mvg Lenn

 3. Baukje schreef:

  Ik zoek een studio/appartement (anti kraak) voor max €400, in leeuwarden of groningen.
  Als jullie iets hebben hoor ik het graag!

 4. Silvana schreef:

  Hallo

  Ik ben met spoed opzoek naar een woning voor 1 juli het liefst Het is maar voor tijdelijk ik ben een alleenstaande moeder met 1 kind ik zoek een woning in Friesland In Burgum,Drachten,Leeuwarden,Dokkum

 5. Theo schreef:

  Ik zoek tijdelijke woonruimte in Groningen-stad voor mezelf en waar tevens ook drie kinderen kunnen slapen. Liefst een rustige plek. (49 jaar en vast werk)

 6. zorette alice schreef:

  Beste ,
  ik ben Zorette. Ik ben 19 jaar, ik woon nu zelf in tilburg maar moet er per 2 febuari uit. maar ik ben echt hard opzoek naar een goedkoop tijdelijke woning anders moet ik naar het daklooscentrum…daarom ben ik ook met spoed opzoek !! Ik heb nu effe een tussenjaar maar ga volgend schooljaar beginnen met een mbo opleiding verkoopmedewerker. En ik zoek eigenlijk nu heel snel een nieuwe kamer.
  Ik zoek iets rond de 20 m2 en voor max. +- 200 pm het liefts. In het centrum of in de buurt van het centrum.
  Heb jij een leuke kamer in de aanbieding of weet jij iemand met een leuke kamer in de aanbieding?? Dan hoor ik het graag.
  Beste AD HOC ,
  ik ben Zorette. Ik ben 19 jaar, ik woon nu zelf aan de nieuweboscheweg in tilburg maar moet er per 2 febuari uit. maar ik ben echt hard opzoek naar een goedkoop tijdelijke woning anders moet ik naar het daklooscentrum…Ik heb nu effe een tussenjaar maar ga volgend schooljaar beginnen met een mbo opleiding verkoopmedewerker. En ik zoek eigenlijk nu heel snel een nieuwe kamer.
  Ik zoek iets rond de 20 m2 en voor max. +- 200 pm het liefts. In het centrum of in de buurt van het centrum.
  Heb jij een leuke kamer in de aanbieding of weet jij iemand met een leuke kamer in de aanbieding?? Dan hoor ik het graag.

 7. Dennis schreef:

  Hallo,

  Ik zoek met spoed een tijdelijke en betaalbare plek in Groningen/Friesland.

  Vriendelijke groet,

  Dennis

 8. Miranda schreef:

  hoi hoi
  ben met spoed opzoek naar tijdelijke woonruimte in omgeving arnhem nijmegen !!

 9. M. schreef:

  Dag heer/mevrouw,

  Ik ben een jongen van 32 jaar heb een baan als timmerman al 12 jaar maar Door omstandigheden kon ik niet meer de te hoge huur betalen en probeer op de manier aan een tijdelijk woning te komen ik hoop dat jullie me kunnen helpen of informatie kunnen geven waar ik een anti kraak woning kan huren voor betaalbare prijs.

  Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd

 10. Anatji schreef:

  Hallo,
  Ik ben Anatji, 28jaar. Ik ben met spoed opzoek naar een woning, niet duur en tijdelijk. In Amstelveen.

 11. Giovanni schreef:

  Best antikraakwonen,
  ik ben op zoek naar een mooi pand in enschede.
  u kunt mij bereiken via de mail

  Mvg G.Jurien

 12. Paul schreef:

  Beste Antikraakwonen,
  ik ben op zoek naar en anti kraak in enschede.
  Is er nog iets vrij ?

  MVG,

  Paul
  (volledige naam bij redactie bekend)

 13. laura schreef:

  Hallo,
  Ik ben opzoek naar een anti kraak pand het liefst in de buurt van leeuwarden mvg

 14. Vera schreef:

  Hallo,

  Ik zoek met spoed een woning in Groningen centrum. Ik hoor graag meer, BVD.

  Warme groet,
  Vera

 15. bjorn de jong schreef:

  Beste antikraak wonen

  Ik ben opzoek naar een tijdelijk onderkomen om de periode te overbruggen i.v.m. mijn emigratie naar belgie ik zoek daarom een tijdelijke woning in of rond antwerpen kunnen jullie iets voor mij betekenen? Alvast vriendelijk bedankt. Gr bjorn

 16. mandy schreef:

  Hallo antikraak wonen,
  Wij zijn op zoek naar een anti kraak woning in Noord Brabant.
  We wonen nu ook anti kraak maar willen naar een andere stad.
  Ik hoor graag van jullie.
  Gr mandy.

 17. Ulrich schreef:

  Beste Antikraakwonen
  Ik ben met spoed naar een anti kraak woning appartement/studio/kamer ect in Groningen .heeft u misschien nog iets vrij ? , als jullie wat hebben hoor ik het graag!.

  Met vriendelijke groet,
  Ulrich

 18. Michelle van Emous schreef:

  Mijn vriend en ik (20 en 19 jaar) zijn per direct op zoek naar woonruimte tot minimaal 1 april 2015. Bij voorkeur niet al te ver bij het Saxion vandaan. Wie weet iets of heeft zelf nog iets vrij voor deze periode?

 19. Asha schreef:

  Beste Antikraakwonen,

  Ik ben op zoek naar een antikraak woning in Groningen als het mogelijk is dichtbij de Hanze Hoge school. Per 1 augustus. Hopelijk hoor ik spoedig van u.

 20. Esther schreef:

  Met spoed gezocht een woonruimte in groningen! Laat me zsm iets weten 🙂

 21. Patrick Zwiers schreef:

  Beste antikraakwonen,

  Ik ben op zoek naar een antikraak woning in Enschede of Hengelo (Overijssel). Het liefst op een rustige plek, omdat ik zelf ook een rustig iemand ben. Verder ben ik een sociaal iemand en maak ik makkelijk contact met anderen. Heb geen huisdieren. Ik rook niet.
  Ik zou heel graag op korte termijn een antikraakwoning willen hebben en hoop dat jullie iets vrij hebben staan.

  Met vriendelijke groeten,

  Patrick Zwiers

 22. Lisa schreef:

  Beste antikraakwonen,
  Ik ben opzoek naar een antikraak woning in Leeuwarden.
  Er is enige haast bij geboden.
  Met vriendelijke groet
  Lisa

 23. Ria schreef:

  van 1 nov tot en met februari 2015 zijn wij (echtpaar 50+) op zoek naar tijdelijke woonruimte in of rond Hilversum.
  Met vriendelijke groet, Ria

 24. Thomas Wiarda schreef:

  Beste Antikraakwonen,

  Ik ben op zoek naar een anti kraak pand in Leeuwarden. heeft u misschien nog
  iets vrij staan?

  Met vriendelijke groet,

  Thomas Wiarda

 25. Mariet Bloemendal schreef:

  Goedemorgen.

  Met spoed gezocht antikraak Deventer of Apeldoorn!
  Hoor graag reacties!
  Fijne dag.

 26. Clara schreef:

  Hela,
  Ik been op zoek naar een anti kraak in Tilburg.

  Groetjes.

 27. Manuel Suurs schreef:

  Ik zoek een antikraak woning voor mijzelf in de omgeving van den bosch.

 28. Wouter van Bommel schreef:

  Ik woonde samen met mijn vriendin. De relatie is verbroken, ik wil graag op termijn een eigen bedrijf starten. Echter zou ik wel comfortabel en goedkoop willen leven om in deze periode een startkapitaal te vergaren voor mijn bedrijf. Dit lijkt mij de ideale manier!
  Ik ben op zoek naar een (tijdelijke) woonruimte binnen een straal van ongeveer 30km van de stad Groningen. Wie kan mij helpen?
  Ik ben 27 jaar, werk full-time als salesmanager en kan per direct intrekken, en ben erg flexibel!

 29. Arianne Meyst schreef:

  Beste antikraakwonen,
  Ik (studente fysiotherapie laatste jaar) en mijn 2 rustige labradors zijn op zoek naar een woonruimte in of om Groningen (straal +/- 20 km.). Ik hoop dat jullie mij hier mee kunnen helpen.
  Met vriendelijke groet,
  Arianne Meyst

 30. Danielle schreef:

  Beste Antikraakwonen,
  Ik en mijn kat zijn op zoek naar antikraak appartement of ruime studio met eigen keuken en badkamer in de omgeving van Vinkeveen/Amstelveen. Relatie is voorbij en moet het huis uit. Vaste baan in Abcoude. Hopelijk kunnen jullie me helpen.

  Mvg Danielle

 31. Mathijs Hulst schreef:

  Gezocht Anti-kraak Groningen

 32. Kaoutar schreef:

  Beste Antikraakwonen,

  ik ben wanhopig opzoek naar een anti-kraak appartement/studio/kamer in Enschede!

  Hopelijk kunnen jullie wat voor mij betekenen,

  Groetjes!

 33. toon schreef:

  Hallo, ik ben toon 35 jaar en nu opzoek naar anti-kraak project in tilburg. Ik ben handige jonge man kan tevens het pand onderhouden /verbouwen. Graag tot snel groetjes toon

 34. Jessica schreef:

  Hallo! Ik ben 26 jaar en opzoek naar antikraak-woning in hilversum. Kan iemand me daar mee verder helpen?
  Bij voorbaat dank,
  Jessica van Grafhorst

 35. theedens schreef:

  Wel in gronigen of hoogezand

 36. theedens schreef:

  We zijn gezin met 1 kind van 14 jaar en xijn snel op zoek na woonruimte ivb met huis uit zetting crisis opvang heeft geen ruimte op straat slapen is geen optie zijn gkb die heft contact gehad met de woonstichtig en hun krijgen het nirt een boor elkaar woond 20 jaar in het huis en als enige huur kost dst kost de stichting teveel geld en dasr om willen ze geen regeling wie ksn ons helpen mijn dochter heeft herft darm klachten en mijnan en ik zelf hebben allebei een hart infarct gehad help ons anders staan we per 3 maart op straat

 37. Femke schreef:

  Hallo,

  Ik ben dringend op zoek naar een antikraakwoning in Enschede.
  Hopelijk heeft u nog iets vrij?

  Met vriendelijke groeten, Femke

 38. glerum schreef:

  Goedendag,

  ik ben opzoek naar een antikraak woning omgeving leeuwarden/harlingen
  gr sandy

 39. Ciaran van Stee schreef:

  Ik ben een haast 19 jarige student in mijn eerste jaar aan het Saxion College te Deventer waar ik de opleiding Toegepaste Psychologie volg.
  Momenteel woon ik samen met mijn moeder in Warnsveld. Zij gaat echter in het voorjaar verhuizen naar Zeeland en ik wil mijn studie hier vervolgen.
  Ik ben een rustig, zelfstandig en verantwoordelijk persoon en hou van schilderen, lezen, skaten/sporten en lekker eten!
  Ik wil graag een zelfstandige ruimte inclusief badkamer en keuken.

 40. peter schreef:

  hoi ik ben op zoek met spoed naar een woning ik heb een wajong uitkering en heb moementeel geen woning hopelijk helpen jullie me groet

 41. Janine schreef:

  Beste antikraakwonen,

  Ik ben opzoek naar een antikraakwoning in Enschede. Als u nog iets beschikbaar heeft staan,zou u dan contact met me op willen nemen?
  Alvast bedankt,

  Met vriendelijke groet,
  Janine Nabuurs

 42. Leila schreef:

  Beste Antikraakwonen,

  Ik ben op zoek naar een antikraak pand, gelieve omgeving Enschede.
  Ik werk in Enschede maar woon in het Achterhoek, waardoor ik teveel kwijt ben aan reiskosten. Deze kosten ben ik liever kwijt aan een eigen woning. Heeft u nog antikraak panden beschikbaar?

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Leila

 43. Gabrielle schreef:

  Beste antikraakwonen

  ik ben op zoek naar anti kraak in deventer
  heeft u nog wat vrij

  met vriendelijke groet

  Gabrielle

 44. Silvana schreef:

  Beste antikraakwonen,
  ben opzoek naar een anti kraak woning in deventer
  Hoor er graag meer over
  Groetjes silvana

 45. Josje schreef:

  Hallo,

  We zijn per direct op zoek naar een Antikraak woning in Deventer en omgeving.
  Binnenkort moeten we uit onze huidige woning en hebben we iets anders nodig.
  Hoop snel via jullie wat te vinden.

  Groetjessssss

 46. armine schreef:

  Hi, ik ben met spoed opzoek naar een anti-kraak appartement/studio/kamer ect.
  als jullie wat hebben hoor ik het graag!!!
  Armine.

 47. remy schreef:

  ik ben op zoek naar anti kraak ik groningen.
  ben 19 jaar en komend jaar ga ik mn eerste jaar in bij de Universiteit van Groningen.

 48. lauraine schreef:

  Beste Antikraakwonen,
  wij zijn op zoek naar een anti kraak pand in Enschede.
  heeft u misschien nog iets vrij staan?
  met vriendelijke groeten,
  lauraine wolff.