Anti Kraak Wonen

antikraak wonen woningaanbod

Hey there! Thanks for dropping by Theme Preview! Take a look around
and grab the RSS feed to stay updated. See you around!

Antikraak Amsterdam

Op zoek naar woning antikraak Amsterdam?

Dan bent je er waarschijnlijk al wel achter dat een antikraak woning in Amsterdam vinden niet zo gemakkelijk is. Lees snel hoe goedkoop antikraak wonen in Amsterdam zonder wachtlijst echt kan…

Het woning aanbod voor verhuur is gering, de mooie hoofdstad van Nederland is bij jong en oud erg gewild. Veel studenten zoeken er een woning voor de studie, bij voorkeur in het centrum van Amsterdam. Stellen willen gewoon nu samenwonen, maakt niet uit hoe en waar ze wonen. Kunstenaars willen graag woonruimte met atelier om in te werken. En weer anderen zoeken betaalbare woonruimte in een karakteristiek huis aan de Amsterdamse gracht.

Antikraak Amsterdam
Anti kraak wonen is de uitkomst voor iedereen die betaalbaar wil wonen. Voor korte tijd en ook voor een lange periode zijn er voor wie goed zoekt volop mogelijkheden. Wonen antikraak Amsterdam staat garant voor avontuur, wonen op bijzondere plaatsen en leven in aparte gebouwen. Maar verwacht wel nette serieuze huurders met verantwoordelijkheidsgevoel.

Antikraak panden
De woonruimte kan een gewoon woonhuis zijn, maar ook een oud bedrijfspand, executieveiling pand, verlaten kantoorgebouw, een leegstaande  school of overbodig geworden zorgcomplex. Deze ruimtes zijn geschikt gemaakt voor antikraak wonen en voorzien van alles wat je nodig hebt. Een appartement met 1 kamer of 2 kamers, eigen keuken, wc en douche. Of een kamer met gemeenschappelijke keuken, wc en douche. Zelfstandig wonen of in een groep wonen samen met anderen, de keuze is aan jouw.

Geen wachtlijsten
Bij een woning huren zijn er soms lange wachtlijsten. Bepaalde groepen mensen hebben doorgaans voorrang op deze wachtlijst met “gewone” huurders. Voor studentenhuisvesting moet je vaak ook nog hospiteren, en maar hopen dat de huidige bewoners jouw uitkiezen en een vrijgekomen kamer gunnen. Op zo’n dag komen soms wel 15 tot 20 mensen af op 1 kamer, de zoveelste afwijzing licht dus echt niet aan jouw. Terwijl je nu direct wil wonen.

Antikraak organisaties Amsterdam
Bij de goede antikraak wonen organisaties van Amsterdam gaat het allemaal sneller en veel gemakkelijker. Je schrijft online in en geeft je voorkeuren aan als woonplaats, of je lang of tijdelijk wonen wil, wel of geen roker bent en de maximale prijs die je wil of kunt betalen voor een woonruimte. Of je reageert op een actueel anti kraak woning aanbod, er zijn dan geen wachtlijsten. Inschrijven is soms gratis, of je betaalt een (klein) bedrag voor de administratie van inschrijving. Dit vaak ook om serieuze huurders te scheiden van niet echt serieuze kandidaten (Tip!).

Betaal geen huur
Voor een antikraak woning betaal je geen huur in Amsterdam. Wel wordt er een gebruikersovereenkomst opgesteld, zo woon je tegen een geringe of lage onkostenvergoeding. Er wordt hiervoor wel een tegenprestatie van je verlangt. Kijk deze voor je een handtekening zet goed na in de overeenkomst.

Jouw tegenprestatie
Zo kan het zijn dat je op bepaalde tijden in het pand aanwezig moet zijn. Bepaalde onderhoudstaken uitvoert, als post doorzenden of bijhouden van de tuin. Ook ben je er voor de sociale veiligheid en inspecteer je het pand regelmatig op storingen, dak lekkage of andere gebreken. De bevindingen moet je dan direct melden bij de leegstand beheerder of antikraak wonen organisatie.

Huurtoeslag
Soms wordt er wel een huurvergoeding gevraagd. Wanneer je inkomen niet hoog is, zijn er diverse mogelijkheden. Indien de huursom binnen gestelde grenzen is, kun je voor Huursubsidie in aanmerking komen. Een maandelijkse bijdrage in de huurkosten, en er is meer financiële bijstand beschikbaar. Bekijk al jouw mogelijkheden voor maandelijke extra geld op Toeslagen>> (subsidie berekenen en aanvragen hulp geboden!)

Veel succes bij het vinden van een geschikte antikraak woning in Amsterdam!

Tip; Lees meer over over wonen, leven en werken in Amsterdam-Zuid.

 

“Antikraak Amsterdam woon aanbod vind je online”

AntikraakTijdelijk WonenAangebodenHuurwoningenGevraagdAanmeldenLinks>>

15 Responses to “Antikraak Amsterdam”

 1. Dierlief schreef:

  Ik zoek anti woning in amsterdam of tijdelijke woning amsterdam . Moet 8 februarie hier eruit!! Particuliere woning ook goed. Waar kan ik beste kijken ?

 2. Patrizia schreef:

  Hallo ik ben een alleenstaande dame uit Venlo. Zoek woonruimte in Amsterdam. Wel met eigen keuken en Badkamer. Heb mooie huurwoning met voor en achtertuin en parkeerplaats Huur 450 kan nog huursubsidie af. Alles op loopafstand mooi ingericht meubileert of kaal.

 3. zanschija schreef:

  ik ben met spoed op zoek naar een woonruimte.

 4. Jacklin schreef:

  Ik zoek een antikraak woning iniedergeval voor mijzelf of met een vriend(in) in almere, amsterdam en omstreken
  Graag hoor ik of iemand wat weet

 5. Isabella schreef:

  Ik zoek samen met een vriendin naar een leuke woonruimte in Amsterdam, wij zijn 20 en 24 jaar. Studeren op dit moment allebei grafisch vormgeven.

 6. Ivo Bär schreef:

  Ik zou graag een woning huren in Amsterdam. Ik ben een hbo-student van 19 jaar, en ben met spoed op zoek naar woonruimte. Op het moment beheer ik, ook via anti-kraak wonen een leegstaande school in Amersfoort dus ik ben wel gewend aan ‘huisvader’ zijn.

 7. H. Terpstra schreef:

  Tip voor de zoekers: Je kunt je ook inschrijven bij Camelot, Adhoc of Interveste Die laatste hebben ook een uitgebreid weblog met veel informatie over woningen en bewoners.

 8. Joke schreef:

  Hallo, ik zoek zelfstandige woonruimte in amsterdam voor mij en mijn dochter. We zijn rustige en betrouwbare personen. Totdat ons huis in Italie kan worden verkocht moeten we huren. Tot nu toe heb ik de huur (900) van spaargeld betaald maar dat wordt wel erg veel als ik geen goede baan krijg. Dus probeer ik via dit systeem wat te minderen op mijn onkosten zodat mijn dochter kan studeren.

 9. Yvette schreef:

  Wij zijn opzoek naar Anti-kraak of leegstand in Amsterdam.
  1 volwassen en zoon 18 jaar.
  Bewaken gebouwen die meteen als werkruimte gebruikt mogen worden.
  Liefst gebouwen met een maatschappelijke doelstelling en of verzorgingshuizen, verpleeghuizen, kantoor/werk en woonruimte

 10. Peter schreef:

  Goedemorgen,
  Ben dringend op zoek naar zelfst. woonruimte. gezinshereniging. Ik heb partner en een zoon van 3 jaar

 11. Stefan Smit schreef:

  ik en mn vriendin zoeken eigen woning, t liefst anti-kraak. we hebben allebei problemen thuis en willen daarom allebei zsm weg.
  T liefst hebben we eigen toilet, badkamer, keuken etc.

  G. stefan

 12. Ruben schreef:

  Kamer/huisje gevraagd voor rustige jongen (20) om vanuit daar, naar werk te gaan
  Bedankt, Ruben

 13. soum schreef:

  hoe kan ik me inschriijven?

 14. Paul Adriaansz schreef:

  Ik zoek voor mijzelf een zelfstandige woonruimte.
  Ik ben al gepensioneerd (68) maar soms heb ik tijdelijk werk; ik doe ook veel thuis (vertalen en dergelijke).

 15. hans schreef:

  ik ben opzoek naar zelfstandige woonruimte, ivm met me scheiding
  ik werk in amsterdam als betonmixer chauffeur